Потрійна сила кропиви

Для лікування запальних процесів слизової оболонки ротової порожнини, язика і пародонта в стоматологічній практиці широко використовуються лікарські рослини, які мають в’яжучі і протизапальні властивості.

Корисність кропиви, в першу чергу, можна пояснити високим вмістом мурашиної кислоти, а також дубильних речовин і флавоноїдів (фенольні сполуки, які містяться також в цедрі цитрусових, цибулі, зеленому чаї).

Високий вміст вітаміну К пояснює те, що екстракт кропиви збільшує відсоток вмісту гемоглобіну і покращує згортання крові.
У стоматології кропиву використовують при катаральному і виразковому стоматиті, гінгівіті (запаленні ясен), пародонтозі.

Хорошу терапевтичну дію при пародонтозі і гінгівіті мають відвари кропиви. Ця рослина виявляє знеболювальну дію, прискорює відновлення слизової оболонки ясента зменшує виділення гною.

Застереження: екстракт Крапіви не рекомендується приймати вагітним жінкам, так як може викликати викидень. З обережністю приймати людям, що мають проблеми зі згортанням крові, особливо, якщо вона підвищена, виражена гіпертонія, гостра стадія тромбофлебіту.