Сезонна алергія – симптоми і методи боротьби

Літо – це прекрасна пора року, його всі люблять і чекають. Але часто приємні враження від довгоочікуваних теплих днів затьмарює алергія.

Наприклад, у травні-червні алергенами можуть бути листяні та хвойні дерева. У червні-липні – злакові рослини.  Серпень – це час цвітіння рослин із сімейства складноцвітих, гречаних, а також кропиви і подорожника, крім того, в цей час цвітуть бур’яни, які також можуть викликати алергію.

Прийнято вважати, що одним з головних алергенів літа є тополиний пух, але це не так, пух не викликає алергії, але може дратувати слизову при попаданні в ніс та очі.

Багато людей з алергією шукають прості і доступні методи лікування, які можна використовувати без обмеження за часом і до яких не розвивається звикання, особливо якщо вони не отримують достатнього полегшення від звичайних ліків і методів лікування.
Промивання носа сольовим розчином може бути одним з них.

Промивання носа фізіологічним сольовим розчином прибирає сухість слизової оболонки носа, зменшує запалення і відновлює природну вологу і рН слизової.

Також, промивання носа великим об’ємом сольового розчину допомагає зменшити в’язкість назального секрету, зняти закладеність носа і поліпшити носове дихання.

Сольовий розчин для промивання допомагає видалити пилок з слизової носа. Його ефективність підвищується якщо використовувати такий розчин після прогулянки на вулиці.

Також, використання сольового розчину перед застосуванням лікарського препарату у вигляді спрею, підвищує його ефективність.

Густий слиз може перешкоджати роботі стероїду на слизовій, а сольовий розчин очистить ніс від густого слизу і забруднень.

Для пацієнтів з алергією на пилок рекомендується робити від одного до трьох зрошень в день в сезон цвітіння перед застосуванням назальних спреїв.

Почніть  турбуватися про своє здоров’я разом з БІО-ВІТА!