Якщо нежить перейшов у гайморит – що робити і як лікувати?

Якщо нежить триває довше тижня і супроводжується головним болем і відчуттям тяжкості в області чола або скул, значить, дріб’язкова недуга обернулася грізним синуситом – запаленням придаткових пазух носа.

Якщо бактеріями або вірусами вражені лобові пазухи – розвивається фронтит, якщо гайморові – гайморит. Сучасна фармакологія далеко зробила крок в лікуванні різних захворювань, але, тим не менш, цикламен від гаймориту застосовується і є популярним засобом.

Цікаво, що для боротьби з гайморитом використовуються не лише квітки цикламена, але також і його корінь, сік, олія цикламена, цибулини і бульби. З цієї рослини найчастіше виготовляють краплі і настоянки, які допомагають швидко впоратися з гайморитом або полегшити його симптоми.

📌Як діє цикламен
В бульбах «диво-квітки» містяться сапоніни, які покращують секрецію слизової, чинять заспокійливу дію, запобігають розмноженню мікробів. У коренеплодах цієї рослини присутні отруйні речовини, тому необхідно уважно ставитися до дозуванні.

Розчини для закапування від запалення пазух застосовуються як для дорослих, так і для малюків.
Краплі від гаймориту з цикламеном надають моментальний результат. Вони заспокоюють слизову, знезаражують, усувають відчуття закладеності в носі.

❗Протипоказання і обережність
Сік бульби цикламена володіє чудодійними властивостями, але в теж час, рослина містить у собі отруйні компоненти.
Квітка здатна викликати алергічну реакцію.