Часник – природний лікар

Від гаймориту часник застосовують часто, так як цей коренеплід багатий на унікальні за своїм складом речовини. Благотворний вплив часнику на організм було помічено ще сотні років тому. Арсенал корисних речовин цього продукту включає в себе:

▪️Фітонциди.
Ці летючі речовини мають антибактерицидну дію. На відміну від інших рослин фітонциди часнику здатні зберігати свої властивості протягом декількох годин. Також їх склад здатний підвищувати захисні функції організму.

▪️Алліцин.
Цей глікозид дарує часнику характерний яскраво-виражений запах, який відразу відчувається після розрізання зубчики. Завдання алліцина – посилити бактерицидна дія фітонцидів. Це речовина можна назвати природним антибіотиком, так як воно здатне боротися з різними групами хвороботворних бактерій, стрептококової інфекції, стафілококів, тифозної палички.

▪️Часникова ефірна олія
Ця речовина являє собою більш щільну структуру рідина, яка утворюється після виділення алліцина. Ефіри часнику також борються з патогенними мікроорганізмами, підвищуючи місцевий імунітет.


Часник при гаймориті має імуномодулюючу, антимікробну і протизапальну дію, при цьому його концентрація в приготованому лікарському складі не повинна бути занадто високою.

Носові Пазухи при гаймориті заповнюються жовтуватою слиз, а це ще більше посилює запальний процес. Якщо концентрація часникового соку буде занадто високою, то є ймовірність отримати опік слизової оболонки.

Не варто використовувати цей коренеплід для самолікування вагітним і годуючим жінкам, людям похилого віку, дітям до 12 років. Народна медицина підтверджує той факт, що подібні рецепти допоможуть впоратися з нежиттю тільки в тому випадку, якщо гайморит має бактеріальний характер.

Застосування часнику може служити в якості додаткової терапії, але ніяк не основний. У запущених станах лікування може полягати у застосуванні антибіотиків і фізіотерапевтичних процедур.