Часник від нежиті: користь і протипоказання

Кожна людина періодично «підхоплює» нежить. Більшість дорослих людей вважає цю хворобу несерйозною і легко її переносить. Але в деяких ситуаціях зовсім несподівано можна дістати ускладнення нежиті – гайморит, хронічний риніт.

Справитися з такими патологіями буде вже складніше, і краще приділити увагу своєчасної терапії виник риніту, в якій не останню роль відіграють народні рецепти. Наприклад, часник від нежиті – відмінний засіб, що володіє потужним дією і здатне замінити частину препаратів з аптеки.

📌Властивості часнику проти риніту
Нежить може мати різне походження: він здатний бути викликаним алергією, вірусами, бактеріями, травмою, грибами і навіть попаданням чужорідного тіла. Але в переважній більшості випадків ринорея – поява виділень з носа – спостерігається після зараження ГРВІ, а також на тлі простуди (переохолодження).

Саме в момент першої появи симптомів слід починати лікування нежиті часником, щоб захопити хвороба на самій ранній стадії. Це допоможе швидко купірувати неприємну симптоматику і не дасть інфекції поширитися на горло, мигдалини, трахею.

📌Протипоказання до застосування
Алергія і непереносимість продукту зустрічається нечасто, і більшість з нас регулярно споживає часник в їжу в тому чи іншому вигляді і знає особливості реакції свого організму. Зате дітям до 5 років зовнішнє лікування носа часником проводити не варто, але з іншої причини: сік овоча є пекучим, дратівливим, тому може викликати опік ніжної слизової оболонки носової порожнини малюка.

📌Корисні властивості часнику, якщо використовувати їх повною мірою, але з розумом, дозволяють вилікувати нежить при застуді вже за 2-3 дні, або взагалі не дадуть йому розвинутися. Але при настанні ознак гаймориту і появі жовто-зелених виділень, швидше за все, рослина буде безсилим для повного зцілення людини, і допомогти йому одужати зможуть тільки антибіотики.