Сольовий спрей допоможе при алергії

Період сезонної алергії розпочинається вже наприкінці березня і може тривати аж до початку жовтня.
Його ділять на три: весняний, літній і осінній.

У весняний період хворі реагують на пилок рослин, коли ще листя не розпустилося, а пилок уже є.
Найчастіше реагують на вільху, березу, ліщину, тополю, клен, акацію, дуб.
Також восени відбувається спороутворення грибків, яке теж викликає алергічну реакцію.

Багато людей з алергією шукають прості і доступні методи лікування, які можна використовувати без обмеження за часом і до яких не розвивається звикання, особливо якщо вони не отримують достатнього полегшення від звичайних ліків і методів лікування.

Промивання носа сольовим розчином може бути одним з них.

Промивання носа фізіологічним сольовим розчином прибирає сухість слизової оболонки носа, зменшує запалення і відновлює природну вологу і рН слизової.

Також, промивання носа великим об’ємом сольового розчину допомагає зменшити в’язкість назального секрету, зняти закладеність носа і поліпшити носове дихання.

Сольові розчини для промивання носа також допомагають зберегти нормальне функціонування війок на слизовій носа.

Вії – це маленькі, схожі на волосся структури, які допомагають зволожувати повітря, що йде до ваших легким, затримують бактерії, щоб вони не потрапили в клітини, і беруть участь в розпізнаванні запахів.

Сольовий розчин для промивання допомагає видалити пилок з слизової носа. Його ефективність підвищується якщо використовувати такий розчин після прогулянки на вулиці.

Також, використання сольового розчину перед застосуванням лікарського препарату у вигляді спрею, підвищує його ефективність.

Густий слиз може перешкоджати роботі стероїду на слизовій, а сольовий розчин очистить ніс від густого слизу і забруднень.

Для пацієнтів з алергією на пилок рекомендується робити від одного до трьох зрошень в день в сезон цвітіння перед застосуванням назальних спреїв.