Чим корисна обліпиха

Обліпиха як лікарська рослина відома людям з давніх часів. Безсумнівно, найцінніша частина рослини – її жовті плоди із соковитим терпким смаком.
Усередині кожної ягоди знаходиться насіння з високим вмістом цілющої ефірної олії. У м’якоті плодів міститься велика кількість органічних кислот, цукру, вітамінів групи В (В1, В2, В6). Також до складу плодів входять вітаміни С, Е, каротиноїди.
Особливо цінна олія обліпихи, яка міститься в її плодах і іноді досягає концентрації 40%. Лікувальні властивості обліпихової олії пояснюються високим вмістом жирних кислот, необхідних організму для профілактики і лікування склерозу, зміцнення кровоносних судин, нормальної роботи нервової системи.

В листі і корі чагарнику є речовини, що мають антибактеріальну, знезаражувальну дію.
У медичній практиці найчастіше використовують сік плодів рослини, обліпихову олію. Також застосовують в лікуванні настоянку, настої листя, кори рослини, сироп, варення.

Цілющі властивості обліпихи:
-Для лікування внутрішніх захворювань (гастрит, виразкова хвороба, гіпертонія, цукровий діабет, атеросклероз)
– Наносять на ушкоджену ділянку шкіри
-Для лікування шкірних виразок і -При виразковій хворобі шлунка. -при виснаженні, анемії, авітамінозі. -При – У разі захворювання пародонтитом, глоситом
-При кон’юнктивіті – Для лікування ерозії шийки матки, кольпіті та інших гі
некологічних захворюваннях -Для лікування ревматизму, подагри та інших хвороб суглобів.
Важко знайти інші плоди, які містять таку ж кількість природних вітамінів, як ягоди обліпихи.

Піклуйтесь про своє здоров’я разом з БІО-ВІТА!