Користь обліпихової олії в гінекології

Олія обліпихи для лікування ерозійних виразок на шийці матки використовується тільки за умови, що пошкодження мінімальні і діагностовані на ранніх стадіях.

Частіше обліпихова олія при ерозії шийки матки призначається лікарями в складі реабілітаційної терапії після припікання вогнищ захворювання.

Ерозія – небезпечна патологія, яка тривалий час протікає безсимптомно, тому медикаментозне лікування без операції виявляється неефективним. Але після хірургічних маніпуляцій грамотно підібрані препарати є запорукою швидкого одужання та збереження репродуктивної функції.

Лікування ерозії свічками або обліпиховою олією зручно для жінок, оскільки така терапія не вимагає госпіталізації в стаціонар. Жінки в домашніх умовах можуть організувати якісне лікування.

Вже через 4-5 днів після початку терапії пацієнтка відчує значне поліпшення самопочуття. Застосовуючи регулярно свічки з обліпиховою олією при ерозії, в короткий термін вдасться оцінити такі переваги терапії.

Засоби на основі обліпихи натуральні, не токсичні, гіпоалергенні. Їх можна використовувати навіть вагітним жінкам. Обліпихова олія ефективно не тільки при ерозії, але і інших складних маткових патологіях, таких як кандидоз, ендометрит, молочниця та ін.

Незважаючи на численні переваги і корисні властивості, перш ніж використовувати свічки після припікання ерозії, необхідно проконсультуватися з лікарем.