Історія створення біологічно активної добавки ФІТОР

Одним з тих хто його розробив є харків’янин Микола Кравченко. Кандидат фізико – математичних наук, альпініст, нащадок народних знахарів, він з дитинства захопився таїнствами дуба-богатиря.

Ще будучи студентом він “варив зілля”, яке лікувало друзів-альпіністів не тільки від синців і переломів, але і від багатьох хвороб внутрішніх органів. І що цікаво – дійсно допомагало!

За 25 років свого існування ФІТОР завоював велику популярність в Україні серед медиків, їх пацієнтів і звичайних людей, створивши собі стійкий авторитет у вітчизняній фармакології .

ФІТОР по праву називають препарат “українське мумійо”, оскільки він не поступається за своєю ефективністю відомому природному засобу – мумійо.

Позитивні характеристики препарату представлені в звітах Національного медичного університету ім. А. А. Богомольця, інституту мікробіології і вірусології НАН України, Харківського НДІ ортопедії і травматології ім. Ситенка, Харківської обласної клінічної лікарні.

В результаті досліджень, проведених в лабораторії біостимуляторів Харківського державного університету (1978-1980 рр.)
Було доведено, що фітор підвищує працездатність, імунітет і прискорює процес відновлення після перевантажень і травм, зокрема спортивних, на підставі чого, відповідно до проекту Постанови « Про підготовку радянських спортсменів на Олімпійський період 1981-1984 рр.

ФІТОР був рекомендований до застосування в збірних командах СРСР і отримав позитивну оцінку.

ФІТОР містить флаваноіди, каротиноїди, сапоніни, дубильні речовини, полісахариди, 32 мікроелемента і мінералу.

Протипоказань до застосування немає. При тривалому зберіганні біологічна активність Фітор не знижується.

Він не токсичний, не викликає алергічних реакцій, не володіє місцево-дратівливим ефектом. Випускається у вигляді таблеток, порошку, свічок, екстракту.