Як промивання носа сольовим розчином може допомогти при алергії

Весна – час пробудження природи і полінозу одночасно. Сезонна алергія весняного періоду бере початок в перших числах квітня, коли починається цвітіння берези і вільхи, і закінчується в травні.

Як проявляється сезонна алергія:
–  В очах – почервоніння, сльозотеча, відчуття «смітинки», боязнь світла, свербіж.
–  В носі – нежить, зниження нюху, чхання, свербіж і його закладення. Виділяється з носових пазух слиз характерної рідкої, прозорої консистенції.
–  Дихальної системи – задишка, труднощі при здійсненні видоху, прискорене дихання, приступи задухи (при пилковій бронхіальній астмі) частий сухий і виснажливий кашель.
– Рідше спостерігається висип на тілі, кропив’янка.

Такі фізичні прояви за всіма ознаками нагадують ГРВІ, властиве даному сезону. Відмінною рисою між вірусною інфекцією і сезонної алергією є відсутність підвищеної температури тіла.

Промивання носа фізіологічним сольовим розчином прибирає сухість слизової оболонки носа, зменшує запалення і відновлює природну вологу і рН слизової.

Також, промивання носа великим об’ємом сольового розчину допомагає зменшити в’язкість назального секрету, зняти закладеність носа і поліпшити носове дихання.

Сольові розчини для промивання носа також допомагають зберегти нормальне функціонування війок на слизовій носа.

Вії – це маленькі, схожі на волосся структури, які допомагають зволожувати повітря, що йде до ваших легким, затримують бактерії, щоб вони не потрапили в клітини, і беруть участь в розпізнаванні запахів.

Сольовий розчин для промивання допомагає видалити пилок з слизової носа. Його ефективність підвищується якщо використовувати такий розчин після прогулянки на вулиці.

Для пацієнтів з алергією на пилок рекомендується робити від одного до трьох зрошень в день в сезон цвітіння перед застосуванням назальних спреїв.

Піклуйтесь про своє здоров’я разом з БІО-ВІТА!