Олія обліпихи лікує 25 хвороб ⠀

Олія обліпихи широко застосовується в гінекологічній практиці (лікування клопотів, ендоцервіцитів), а також для терапії ерозії шийки матки. Технічно процедури дуже прості: використовуються тампони, просочені олією.

Лікування проводиться амбулаторно або в домашніх умовах.
Будучи екологічно чистим природним продуктом, масло обліпихи може застосовуватися для лікування різних запальних захворювань у вагітних жінок, особливо в тих випадках, коли інші лікарські препарати протипоказані.

Геморой, тріщини прямої кишки і супутні проблеми становлять не менш велику сферу застосування обліпихової олії. Препарати на її основі (свічки, мікроклізми) успішно використовуються для терапії даних захворювань, забезпечуючи швидке загоєння пошкоджених тканин.

Фітостеріни, що входять до складу олії пов’язують холестерин, що надходить з їжею, що знижує ризик розвитку атеросклерозу. Завдяки іншим компонентам обліпихової олії (вітамін Е і фолієва кислота) відбувається зміцнення стінок судин і підвищення їх еластичність.

Також обліпихова олія активно застосовується при променевій терапії онкологічних захворювань та хворобах вуха, горла і носа (аденоїди, ангіна, гайморит, отит і т.д.) при використанні обліпихової олії піддаються лікуванню набагато легше, ніж звичайно.