Кропива: цілющі властивості

Лікувальні властивості кропиви були помічені багато століть тому. У листі кропиви містяться майже всі вітаміни: К, В1, В2, С (170-270 мг%), каротиноїди (20-50 мг%) та інші, а також вуглеводи, алкалоїди та флавоноїди, пантотенова і мурашина кислоти, мінеральні солі заліза, міді, марганцю, бору, титану, нікелю, а також гістамін, хлорофіл, дубильні, білкові та інші корисні речовини.
У насінні кропиви міститься 32,5 5% жирної олії, а в корінні – дубильні речовини, алкалоїди, вітаміни, в тому числі С.
Лікувальні властивості кропиви обумовлені в першу чергу багатим набором вітамінів і дубильних речовин, що входять до її складу, які дозволяють використовувати рослину як кровоспинний, кровотворний і ранозагоювальний засіб.
Велика кількість в листі кропиви хлорофілу (до 8%) надає стимулюючу, тонізуючу дію на клітини тканини, має антирадіаційні властивості.
Вміщені в кропиві фітонциди надають дезінфікуючу і дезодоруючу дію, тому її застосовують як протизапальний і антисептичний засіб.
Вживання кропиви в будь-якому вигляді підвищує працездатність і відновлює сили.
У кропиві міститься речовина, що стимулює вироблення інтерферону, тому кропива використовується для підвищення імунітету та профілактики онкологічних захворювань.

Ефективність фітосвічок з екстрактом кропиви, обумовлена також, місцевим характером застосування, що дозволяє створити високу концентрацію препарату безпосередньо в ураженому органі.
СВІЧКИ ФІТОРОВІ З КРОПИВОЮ – швидке досягнення антисептичного і загоюючого ефекту! “БІО-ВІТА” – Ми дбаємо про найцінніше!