Міфи і правда про ФІТОР

 

Люди не завжди можуть відрізнити правду від вигадки, часто міф про які-небудь ліки приймається на віру … Не секрет, що за останні 30 років, сучасна фарміндустрія зробила величезний «стрибок» вперед. Завдяки досягненням хімічної промисловості в наших умах оселився міф про чарівну пігулку, що здатна швидко і ефективно позбавити нас від багатьох захворювань.

З іншого боку, нам хочеться повернутися до природного способу життя і слідувати традиціям пращурів, в тому числі і в лікуванні. У світлі цього, на перехресті суперечливих тенденцій, виявився біологічно активний препарат на рослинній основі – ФІТОР, оброслий величезною кількістю міфів і легенд. Спробуємо розділити міфи і реальність цієї комплексної рослинної формули і поговорити про те, що є правдою, а що вигадкою на прикладі лінійки оригінальних спреїв для носу ФІТОРІНОС® яку представляє на фармацевтичному ринку компанія «БІО-ВІТА».

Міф N 1 Фітопрепарати неефективні.
Насправді, фітотерапія є одним з найдавніших методів лікування, адже корисні властивості багатьох рослин були помічені ще багато століть тому. При цьому, щодо даного виду терапії правдивим є вислів знаменитого алхіміка Парацельса: «Все отрута і все ліки», так як за умови застосування лікарських рослин за показниками вони можуть стати справжніми помічниками у здобуття здоров’я.
Що стосується ФІТОРу – це природний біологічно активний комплекс з листа дуба, який виробляється з рослинної сировини без використання хімічних добавок (консервантів, барвників, ароматизаторів і т.д.), що містить велику кількість біологічно активних речовин (фенольні сполуки, бета-каротин, аскорбінова кислота), близько 32 мікро-і макроелементів та поживних речовин (глюкозу, фруктозу, вільні амінокислоти і прості пептиди, органічні кислоти).
Автори-розробники по праву називають комплекс “українське муміє”, оскільки він не поступається за своєю ефективністю відомому природному засобу.
Завдяки високо збалансованому складу ФІТОР виконує роль прискорювача складних біохімічних реакцій, що визначають енергетичний стан клітини, що дозволяє йому володіти біостимулюючою, імуномодулюючою, бактерицидною, протизапальною і антиоксидантними властивостями. Тому лінійка спреїв ФІТОРІНОС ефективна при широкому спектрі захворювань слизових оболонок носа і навколоносових пазух (гострі і хронічні риніти, гайморити, етмоїдити, фронтити і сфеноїдити).

Міф N 2 Лікарську рослинну сировину можна купувати в будь-якому місці, збирати і сушити в будь-який час і в будь-яких умовах, використовувати нескінченно довго.
Відмінна сировина – відмінний результат. Справа в тому, що збирати рослини необхідно в екологічно чистій зоні, далеко від доріг і підприємств, слід також багато знати про особливості збирання, заготівлі та їх зберігання.
Крім того, мало відшукати потрібну рослину – треба ще встигнути зібрати її. Також важлива правильна обробка сировини: наприклад, рослини, що містять ефірні олії, сушать при температурі не вище плюс 55 градусів. А найголовніше те, що в домашніх умовах неможливо перевірити сировину на вміст шкідливих домішок.
Унікальність дії спреїв для носа ФІТОРІНОС обумовлена ​​тим, що гармонійний комплекс ФІТОР отримують з дубового листя за спеціальною технологією.
Рослинну сировину отримують шляхом обробки ферментованого листя дуба, зібраного в екологічно чистих районах Харківської області без використання хімічних добавок (консервантів, барвників, ароматизаторів), тому за своєю ефективністю він перевершує всі відомі медицині препарати, створені з цієї сировини раніше.

Міф N 3 Побічні ефекти фітотерапії максимальні
Це міф, адже в фітотерапії в фокусі уваги перебуває не окремо взята проблема (орган, функція), а організм як цілісне явище.
Тому будь-який фітотерапевтичний засіб – це свого роду тонік, який підтримує всі системи організму.
Такий засіб дозволяє лікувати основне захворювання,  не руйнуючи при цьому інші органи та не порушуючи їх функції. Саме в цьому основна перевага лікування рослинними засобами.
ФІТОР, не створюючи додаткового фармакологічного навантаження, сприяє нарощуванню компенсаторних резервів в організмі людини. Він м’яко впливає на організм, не володіє токсичністю і кумулятивними (накопичувальними) властивостями, не надає подразнюючої та алергізуючої дії, проте можливі випадки індивідуальної непереносимості.

Міф N 4 Комплекс діючих речовин – ослаблення ефекту лікарського засобу на рослинній основі.
На щастя, все з точністю навпаки. Поєднання декількох активних компонентів в одному лікувальному препараті, або грамотне поєднання декількох рослинних речовин в єдиному курсі лікування, дозволяє отримати найкращий ефект.
Лінійка оригінальних спреїв для носа ФІТОРІНОС заснована на цьому ж принципі: кожен представлений компонент доповнює інші.
Так, діючими компонентами спреїв, крім ФІТОРу є: прополіс, цикламен, ромашка, календула, алое, ефірні олії евкаліпту, сосни, ялиці, часнику і цибулі.
Обране співвідношення цих допоміжних компонентів дозволяє отримати максимально швидке і повне вивільнення біологічно активних речовин, підтримувати їх необхідну концентрацію в тканинах протягом тривалого часу в складі комплексної терапії при профілактиці і лікуванні ГРЗ, ГРВІ, гнійних гайморитів, хронічних синуситів і іншої патології респіраторного тракту.

Міф N 5 Гомеопатичні препарати і фітопрепарати – одне і те ж.
Гомеопатія довгі роки розвивалася своїм шляхом, у неї є свої принципи, своя рецептура, навіть свої назви компонентів.
До того ж, в лікарських формах використовуються багато рослин, синтетичні речовини, компоненти тваринного походження, в даний час не визнані офіційною медициною і не мають суттєвої доказової бази.
У свою чергу, ФІТОР (фіторегенерат) – природний відновник, що володіє широкою лікувально-профілактичною дією відноситься до ензиму рослинного походження, а препарати на його основі володіють доведеною, ефективною і тривалою  терапевтичною дією.

Таким чином, унікальні властивості, безпеку і ефективність лікарських засобів на рослинній основі дозволяють продуктам компанії «БІО-ВІТА» стати універсальними помічниками для лікування різної патології за допомогою цілющої комори природи.

Будьте здорові і довіряйте перевіреним фактам!